Aan de tafel van Tante Oktober is opgestart door mij, Danielle in augustus 2020. Vanuit mijn liefde voor mooi ingepakte cadeaus, verjaardagen en seizoen aankleding van ons huis en alles wat daarbij komt.

Toen ik kinderen kreeg en mij besefte hoeveel pakpapier er na een feestdag in de papierbak werd gegooid vond ik dat het bij ons thuis wel minder kon. Dus bedacht ik “als ik het in krantenpapier inpak, lint erom en een label er aan, dat is ook leuk en een stukje duurzamer”. Maar tijdens het inpakken van de kindercadeaus de foto’s en het nieuws zien van vandaag de dag werd dat het ook niet.

Ik ben toen gaan zoeken en denken over iets anders, op Pinterest vond ik wat voor mij de oplossing was: Furoshiki! Of anders gezegd het inpakken in herbruikbare duurzame stof. De stof geef je met het cadeau mee en de ontvanger gebruikt het weer om een ander cadeau mee in te pakken.

Het is even anders denken voor diegene aan wie je het cadeau geeft. Soms moet je het even uitleggen, maar als de ontvanger begrijpt wat de bedoeling is, zijn de reacties veelal positief.

Helaas kon ik nog niet veel hiervan vinden en ook niet in de stijlen die ik graag wilde geven. Na lang zoeken en proberen heb ik nu mijn eigen producten ontwikkeld.

Dan mijn andere liefdes, het decoreren van het huis en het organiseren van feestjes. Van verjaardagen, bruiloften en feestdagen, het maakt mij niet uit welk feest maar wel graag in 1 stijl. Het kan daarbij alle kanten op van ouderwets naar modern maar zeker ook voor de kinderen in thema. Het belangrijkste voor mij is dat het sfeer uitademt. Van uitnodiging tot giveaway, van voordeur tot achterdeur.

De positieve reacties die ik hierop kreeg, en het regelmatig horen ” joh hier moet je iets mee gaan doen” deden mij denken en daardoor begonnen er voorzichtig plannen en ideeën te vormen.

En toen was er covid 19! Het roet in al ons eten, Nederland in lockdown, veel negatief sentiment. Toen hebben mijn man en ik een aantal pakketten gemaakt voor vrienden, familie en klasgenoten van ons en onze kinderen. Het eerste pakket was “Zaai zonder jou” een vrolijke ansichtkaart met daarbij een zakje zonnebloemzaadjes en een besloten instagrampagina zodat we makkelijk contact konden houden en elkaars zonnebloemen konden bewonderen. Een paar weken later hebben we een vervolgpakket gemaakt het “Koekenbakker pakket”. Wederom een vrolijke ansichtkaart, maar dit keer een recept en alle droge ingrediënten voor koekjes.

In deze tijd was ook mijn neefje jarig en die werd vier, wat natuurlijk een flinke mijlpaal is, maar vanwege covid 19 kon dit niet uitgebreid gevierd worden thuis en op de opvang. Mijn schoonzus vroeg mij toen of ik iets leuks kon bedenken en dat heb ik gedaan. Ik heb toen een feestje gemaakt, een feestje dat verstuurd kon worden met een spel “bramzebord”, een gepersonaliseerde versie van ganzebord, snacks, drinken, versiering, feestmutsen, kleurplaten, slingers en een ansichtkaart die ze naar de jarige jop konden versturen. Allemaal ontworpen in dezelfde stijl! Op de opvang mocht er alleen niets getrakteerd worden, dus daar is een digitale versie voor gemaakt. Het was een groot succes en strekte mij in het idee dat er misschien wel meer mensen zijn die dat zouden willen.

Zo is Aan de tafel van Tante oktober ontstaan en vanuit deze ideeen is het plan om hier verder in door te groeien en nieuwe producten te ontwikkelen aan onze eettafel.

Tante Oktober.